КРИТЕРИИ ВЫБОРА ЛЕГИРУЮЩИХ ЭЛЕМЕНТОВ ДЛЯ ТИТАНОВЫХ СПЛАВОВ МЕДИЦИНСКОГО НАЗНАЧЕНИЯ

Authors

  • А. Н. Доний НТУ Украины «Киевский политехнический институт», Ukraine
  • М. М. Ворон НТУ Украины «Киевский политехнический институт», Ukraine
  • К. С. Ворон НТУ Украины «Киевский политехнический институт», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.20535/2305-9001.2011.61.59963

Abstract

Метою роботи є дослідження систем легування титанових сплавів медичного призначення та аналіз впливу легуючих елементів на біосумісність, механічні та пружні властивості.
Титанові сплави широко застосовуються в ендопротезуванні напротязі останніх 30 років. За цей час створено велику кількість різноманітних композицій на  основі титану, але неповністю вирішено деякі важливі питання, пов’язані з біосумісністю, довговічністю та механічними властивостями цих сплавів. Беручи до уваги той факт, що технології виготовлення та обробки виробів для протезування довгий час залишаються без змін, одним із можливих способів поліпшення їх основних властивостей може бути ефективне легування.
Тому метою роботи є глибокий аналіз принципів легування титанових сплавів для ендопротезування, на основі якого розроблено рекомендації щодо  оптимізації складів досліджуваних сплавів для покращення їх біосумісності та механічних властивостей для різних виробів та областей застосування.
Для цього в роботі досліджено основні критерії легування титанових сплавів медичного призначення та вплив легуючих елементів на їх основні властивості.



Published

2016-02-11

Issue

Section

Статті