Обгрунтування оптимальних параметрів валків для розкачування тіста
DOI:
https://doi.org/10.20535/2521-1943.2019.85.164352Ключові слова:
трифазове середовище, валки, реологія, деформація зсуву, тістоАнотація
У статті проаналізовано дію валків на середовище й розглянуто складний і непередбачуваний процес руху тіста в зазорі між валкам та описано методику розрахунку раціональних параметрів формуючих валків, що впливає на розхід тіста. Представлено математичну модель, що враховує реологічні параметри кінцевого продукту. Обґрунтовано функціональні залежності для допустимого діаметру та зазору утвореного між обертовими валками. Розглянуто окремо вплив величини зазору між валками на розхід тіста, радіусу валків на G і комплексний вплив цих двох параметрів. На основі отриманих залежностей встановлено раціональні параметри h і rПосилання
- Stadnik, I.Y.( 2011), Modeling the motion of confusing components in the chamber of the dough machine.
- Machikhin, Y.A. (1992), Formation of food masses.
- Machikhin, Y.A. (1981), Engineering rheology food material.
- Nikolaev, B.A. (1976), Structural and mechanical properties of flour dough.
- Kafarov, V.V. (1976), System analysis of chemical process technology.
- Chakrabarti, S., Bergström, J.S., Lindskog, E., Sridhar, T. (2010), Computational Modeling of Dough Sheeting and Physical Interpretation of the Non-Linear Rheological Behavior of Wheat Flour Dough, pp. 278-288, https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2010.04.010" target="_blank">https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2010.04.010
- Evan Mitsoulis, Savvas G. Hatzikiriakos (2009), Rolling of breaddough: Experiments and simulations. Food and bioproduct sprocessing.
- Holzapfel, G.A. (2000), Nonlinear Solid Mechanics: A Continuum Approachfor Engineering, New York.
- Qi, F., Dai, S.C., Newberry, M.P, Love, R.J., and Tanner, R.I. (2008), A simple approach to predicting dough sheeting thickness.
- Xiao, W., Charalambides, M., and Williams, J.G. (2007), Sheeting of wheat flour dough, International Journal of Food Science and Technology, no. 42, pp. 699–707.
##submission.downloads##
Опубліковано
2019-04-14
Як цитувати
[1]
I. Stadnyk і T. Vitenko, «Обгрунтування оптимальних параметрів валків для розкачування тіста», Mech. Adv. Technol., вип. 1(85), с. 118–124, Квіт 2019.
Номер
Розділ
Оригінальні дослідження
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 Mechanics and Advanced Technologies

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії CC BY 4.0, яка дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи.