Обгрунтування оптимальних параметрів валків для розкачування тіста

Автор(и)

  • I. Stadnyk Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Україна
  • T. Vitenko Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20535/2521-1943.2019.85.164352

Ключові слова:

трифазове середовище, валки, реологія, деформація зсуву, тісто

Анотація

У статті проаналізовано дію валків на середовище й розглянуто складний і непередбачуваний процес руху тіста в зазорі між валкам та описано методику розрахунку раціональних параметрів формуючих валків, що впливає на розхід тіста. Представлено математичну модель, що враховує реологічні параметри кінцевого продукту. Обґрунтовано функціональні залежності для допустимого діаметру та зазору утвореного між обертовими валками. Розглянуто окремо вплив величини зазору між валками на розхід тіста, радіусу валків на G і комплексний вплив цих двох параметрів. На основі отриманих залежностей встановлено раціональні параметри h і r

Посилання

  1. Stadnik, I.Y.( 2011), Modeling the motion of confusing components in the chamber of the dough machine.
  2. Machikhin, Y.A. (1992), Formation of food masses.
  3. Machikhin, Y.A. (1981), Engineering rheology food material.
  4. Nikolaev, B.A. (1976), Structural and mechanical properties of flour dough.
  5. Kafarov, V.V. (1976), System analysis of chemical process technology.
  6. Chakrabarti, S., Bergström, J.S., Lindskog, E., Sridhar, T. (2010), Computational Modeling of Dough Sheeting and Physical Interpretation of the Non-Linear Rheological Behavior of Wheat Flour Dough, pp. 278-288, https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2010.04.010" target="_blank">https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2010.04.010
  7. Evan Mitsoulis, Savvas G. Hatzikiriakos (2009), Rolling of breaddough: Experiments and simulations. Food and bioproduct sprocessing.
  8. Holzapfel, G.A. (2000), Nonlinear Solid Mechanics: A Continuum Approachfor Engineering, New York.
  9. Qi, F., Dai, S.C., Newberry, M.P, Love, R.J., and Tanner, R.I. (2008), A simple approach to predicting dough sheeting thickness.
  10. Xiao, W., Charalambides, M., and Williams, J.G. (2007), Sheeting of wheat flour dough, International Journal of Food Science and Technology, no. 42, pp. 699–707.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-04-14

Як цитувати

[1]
I. Stadnyk і T. Vitenko, «Обгрунтування оптимальних параметрів валків для розкачування тіста», Mech. Adv. Technol., вип. 1(85), с. 118–124, Квіт 2019.

Номер

Розділ

Оригінальні дослідження