ОПТИМИЗАЦИЯ ГЕОМЕТРИЧЕСКИХ ПАРАМЕТРОВ ПРЕРЫВИСТЫХ ШЛИФОВАЛЬНЫХ КРУГОВ

Автор(и)

  • Н. В. Лищенко Одесская национальная академия пищевых технологий, Україна
  • В. П. Ларшин Одесский национальный политехнический университет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20535/2305-9001.2012.65.33905

Ключові слова:

переривчасте шліфування, температура, геометричні параметри переривчастих шліфувальних кругів .

Анотація

Анотація. Розроблена і досліджена математична модель для визначення температури переривчастого шліфування з урахуванням геометричних параметрів переривчастих шліфувальних кругів (ПШК). Встановлено, що температура переривчастого шліфування містить дві складові: що безперервно зростає і періодичну імпульсну. Досліджений перехідний процес зміни температури, встановлена залежність для визначення часу перехідного процесу. Сформульований критерій оптимізації процесу – мінімальна температура переривчастого шліфування і встановлені закономірності її зміни. Розроблені рекомендації по вибору геометричних параметрів ПШК.

Біографії авторів

Н. В. Лищенко, Одесская национальная академия пищевых технологий

 к.т.н.

В. П. Ларшин, Одесский национальный политехнический университет

д.т.н., проф.

Посилання

Sipaylov V.A. Teplovye processy pri shlifovanii i upravlenie kachestvom poverhnosti. [Thermal processes in grinding and surface quality control]. Moscow: Mashinostroenie, 1978, 167 p.

Lishchenko N.V. Issledovanie vlijanija smazochno-ohlazhdajuwej zhidkosti na temperaturu shlifovanija. [Investigation of metal-cutting coolant’s influence on the grinding temperature].Tr. Odes. politehn. un-ta, Odessa, 2011, Vyp. 2(36) , PP. 80 – 86.

Karslou G., Yaeger D.Teploprovodnost' tverdyh tel. [Conduction of heat in solids], Moscow: Nauka, 1964, 487 p.

Yakimov A.V. Preryvistoe shlifovanie. [Discontinued grinding], Kyiv–Odessa: Vishcha shkola, 1986, 175 p.

Yakimov A.V., Tsaryuk V.N., Yakimov A.A. i dr. Tehnologija mashinostroenija: Uchebnik. [Manufacturing technology], Odessa: Astroprint, 2001, 608 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-03

Номер

Розділ

Статті