ОПТИМИЗАЦИЯ ГЕОМЕТРИЧЕСКИХ ПАРАМЕТРОВ ПРЕРЫВИСТЫХ ШЛИФОВАЛЬНЫХ КРУГОВ
DOI:
https://doi.org/10.20535/2305-9001.2012.65.33905Ключові слова:
переривчасте шліфування, температура, геометричні параметри переривчастих шліфувальних кругів .Анотація
Анотація. Розроблена і досліджена математична модель для визначення температури переривчастого шліфування з урахуванням геометричних параметрів переривчастих шліфувальних кругів (ПШК). Встановлено, що температура переривчастого шліфування містить дві складові: що безперервно зростає і періодичну імпульсну. Досліджений перехідний процес зміни температури, встановлена залежність для визначення часу перехідного процесу. Сформульований критерій оптимізації процесу – мінімальна температура переривчастого шліфування і встановлені закономірності її зміни. Розроблені рекомендації по вибору геометричних параметрів ПШК.Посилання
Sipaylov V.A. Teplovye processy pri shlifovanii i upravlenie kachestvom poverhnosti. [Thermal processes in grinding and surface quality control]. Moscow: Mashinostroenie, 1978, 167 p.
Lishchenko N.V. Issledovanie vlijanija smazochno-ohlazhdajuwej zhidkosti na temperaturu shlifovanija. [Investigation of metal-cutting coolant’s influence on the grinding temperature].Tr. Odes. politehn. un-ta, Odessa, 2011, Vyp. 2(36) , PP. 80 – 86.
Karslou G., Yaeger D.Teploprovodnost' tverdyh tel. [Conduction of heat in solids], Moscow: Nauka, 1964, 487 p.
Yakimov A.V. Preryvistoe shlifovanie. [Discontinued grinding], Kyiv–Odessa: Vishcha shkola, 1986, 175 p.
Yakimov A.V., Tsaryuk V.N., Yakimov A.A. i dr. Tehnologija mashinostroenija: Uchebnik. [Manufacturing technology], Odessa: Astroprint, 2001, 608 p.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, яка дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.