ОЦІНКА МІЦНОСТІ ЧАШКИ ЛАБОРАТОРНОЇ ЦЕНТРИФУГИ ТА ВПЛИВУ КОНСТРУКТИВНО ТЕХНОЛОГІЧНИХ ФАКТОРІВ

Автор(и)

  • А. Є. Бабенко НТУУ КПІ, Україна
  • Я. І. Лавренко НТУУ КПІ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20535/2305-9001.2012.64.44631

Ключові слова:

руйнування, ротор центрифуги, напруження, концентрація напружень

Анотація

В статті досліджена конструкційна міцність чашки центрифуги. Основними елементами дослідження являються напружено-деформований стан чашки, який визначається її конструктивними особливостями та вплив на міцність чашки технології її виготовлення. В статті приведені результати числового моделювання напружено-деформованого стану і результати мікро та макро структурного аналізу, які дозволили оцінити вплив технології виготовлення.

Опубліковано

2015-08-27

Номер

Розділ

Статті